Uitnodiging aan PvdA Hilversum

20 januari 2022

Geachte mevrouw Kalk, Beste Jacqueline,

Graag nodigen wij u, als fractievoorzitter PvdA Hilversum, uit voor een persoonlijke kennismaking met het Bestuur van de Stichting Vliegveld Hilversum. U bent van harte welkom voor een kopje koffie in ons vliegveldrestaurant, een plaats waar waarschijnlijk ook veel van uw kiezers altijd met veel plezier naar de vliegactiviteiten op ons groene weiland kijken. Of op grote hoogte overheen vliegen als ze van Schiphol onderweg zijn naar een strand in Zuid-Europa.

Met veel interesse hebben wij het standpunt gelezen van de PvdA Hilversum met betrekking tot het volbouwen (met maar liefst zo’n 600 tot 1.000 woningen) van vliegveld Hilversum d.d. 24 juni 2021.Uw tekst is hier te vinden.

U gooit dus een flinke Hilversumse kei in het water. Wij hebben niet eerder gereageerd omdat wij dachten dat u nog wel contact met ons zou zoeken. Dat bleek helaas een verkeerde veronderstelling.
Onze reactie is een long read van maar liefst 7 bladzijden. We zijn er even goed voor gaan zitten want de uitwerking van uw plan is schokkend te noemen. Uw plannen houden namelijk in het geheel geen rekening met de nationale belangen en innovatie inzake duurzaamheid in de luchtvaart, de recreatieve functie van vliegveld Hilversum (voor vliegers en bezoekers) en de natuur in dit gebied, ontstaan in de ijstijd en nog steeds intact. Er is een nieuwe provinciale weg voor nodig om die woonwijk in de wei te ontsluiten; een woonwijk die volgens u zo groot moet worden als de Hilversumse Meent of de Kerkelanden. Met veel breder asfalt en ook nieuw asfalt door bos en weiland tussen N201 en A27. Uw plan houdt ook geen rekening met de mensen die nu langs wegen wonen, bijvoorbeeld in Nieuw Loosdrecht en in Hollandse Rading. En met al het extra verkeer dat een woonwijk en nieuw asfalt veroorzaakt.

Hieronder treft u onze open brief aan u aan als pdf.

Met vriendelijke groet,

Het Bestuur van de Stichting Vliegveld Hilversum

Terug naar vorige pagina