Leren zweefvliegen?

Gooise Zweefvliegclub

Zweefvliegen... Voor sommigen van ons is het een hobby of zelfs a way of life, voor jongeren is het vaak een eerste stap richting de professionele luchtvaart. Wat is het voor jou?

De Gooise Zweefvliegclub is opgericht in 1936 en huist sinds de vijftiger jaren op Vliegveld Hilversum. Hier hebben we een hangar met een moderne werkplaats en een clubhuis met terras. Vanaf maart tot en met oktober vliegen we zodra het weer het enigszins toelaat elk weekeinde en op woensdag. Vliegend boven het Gooi hebben we prachtig uitzicht op de Loosdrechtse plassen, het Gooi en Utrecht.

Leden

Onze leden komen uit alle lagen van de bevolking. Door onze structuur van zelfwerkzaamheid houden we onze hobby goed betaalbaar, waardoor de club een aardige afspiegeling is van de maatschappij. We hebben aannemers, leraren, technici, piloten, studenten, scholieren, pensionado's, professoren.... van alles wat! Zweefvliegen mag al vanaf 14 jaar en kent geen leeftijdsgrens, zolang men medisch geschikt blijft. Zo kent de club enkele nog actieve leden van in de 80!

Eigendom

De leden zijn gezamenlijk eigenaar van al het materieel. Naast de gebouwen en het rollend materieel beschikken we momenteel over 9 zweefvliegtuigen; vier tweezitters en vijf éénzitters. Om de lucht in te komen maken we gebruik van een hypermoderne lier (de SkyLaunch) en van ons sleepvliegtuig, de Aviat Husky. Onze club is enkele jaren geleden begonnen aan een grondige vernieuwingsfase, waarbij ouder materieel geleidelijk wordt vervangen door kunststof zweefvliegtuigen van de modernste soort. Ook onze hangar en de werkplaats zijn inmiddels flink gemoderniseerd.

Betaalbaar

Iedereen krijgt de kans zich de kunst van het zweefvliegen eigen te maken; alle lessen zijn gratis! Onze instructeurs zijn ook gewoon lid, krijgen geen cent betaald voor hun inspanningen maar weten elk weekend weer met een aanstekelijk enthousiasme hun vaardigheden over te dragen aan de overige leden.

Om onze gebouwen, rollend materieel en vliegtuigen in goede staat te houden doen we ook zelf het onderhoud. Hierdoor houden we onze prachtige sport betaalbaar. Het samen zorgdragen voor al het materieel vormt een belangrijk sociaal aspect binnen onze vereniging.

Sfeer proeven

Zin gekregen om eens een introductievlucht te komen maken of om gewoon eens de sfeer te proeven op een vliegdag van de Gooise? Neem gerust contact met ons op. Onze tweede secretaris kan je alles vertellen over het lidmaatschap of het scholierenkamp. Surf in de tussentijd nog eens rustig door de rubrieken op deze website, je bent van harte welkom!

Logo GoZc Logo GoZc
Terug naar vorige pagina Delen op Facebook Tweeten op Twitter