Leren motorvliegen?

Leren motorvliegen kunt u op Hilversum bij:

  • Vliegschool Hilversum (VSH - Ben Air)
  • Aeroclub Hilversum Amsterdam (ACHA)
  • Dwarf Powered Gliders
  • Peetair

Hieronder een eerste introductie en een link naar de websites.

Vliegschool Hilversum logo

Vliegschool Hilversum VSH

Bij onze vliegschool hebben in de loop van de achterliggende jaren honderden mensen hun brevet gehaald. Vliegschool Hilversum beschikt over een corps van ervaren en kundige instructeurs onder leiding van de chef-instructeur, dat garant staat voor een goede en gedegen vliegopleiding. In overeenstemming met de huidige EASA-FCL regelgeving, leidt Vliegschool Hilversum op voor LAPL-SEP (Light Aircraft Pilot Licence) en PPL-SEP (Private Pilot Licence). Dit houdt het volgende in:
LAPL U mag als gezagvoerder optreden van een éénmotorig vleugelvliegtuig met zuigermotor. Dit alles binnen Europa, op een Nederlands geregistreerd vliegtuig. U mag vanzelfsprekend ook passagiers meenemen, mits zij u niet betalen voor de vlucht. De wettelijke minimale ervaring voor dit brevet is 30 vlieguren.
PPL Met het PPL mag u over de gehele wereld vliegen, op toestellen geregistreerd in de landen aangesloten bij de EASA. De wettelijke minimale ervaring voor dit brevet is 45 vlieguren. In veel landen wordt het PPL brevet gelijkgesteld aan de lokale regelgeving, of is slechts een kleine omscholing nodig.
De gehele opleiding bestaat uit een gedeelte theorie en een gedeelte praktijk. Daar komt apart nog bij een bevoegdheid om de boordradio te mogen gebruiken, de zogenaamde RT aantekening (Radio Telefonie). Zowel de theorie, de praktijk en de RT wordt bij Vliegschool Hilversum gegeven. We hebben alles in huis om u goed te leren vliegen en voor te bereiden op de examens. We beschikken over 8 eigen vliegtuigen, een eigen onderhoudsbedrijf, een prachtige Flight Simulator en we hebben www.ppl-e-learning.nl.
Zie voor een uitgebreidere uitleg over de praktijk en de theorie/RT de desbetreffende pagina's op onze website. VSH verhuurt vliegtuigen en organiseert ook gezellige vluchten in groepsverband.
Vraag informatie aan via dit formulier. Bellen naar 035-577 1201 kan natuurlijk ook.

ACHA logo

Aeroclub Hilversum Amsterdam

Bij onze club kun je leren vliegen. Wij hebben een eigen vliegschool met een aantal zeer ervaren instructeurs. Vliegen wordt vaak gezien als een dure hobby. Toegegeven er zijn goedkopere, maar vliegen als hobby is toch beter bereikbaar is dan men wel eens denkt. Het grootste misverstand gaat over het aantal uren dat je per jaar moet vliegen en die vallen reuze mee.

Als je overweegt om te leren vliegen dan kijk je natuurlijk naar de kosten. Minstens zo belangrijk is dat het klikt met je instructeur. Ook de sfeer bij een club of bedrijf moet je bevallen. Onze ervaring is dat je op een leuke club vaak vriendschappen voor het leven sluit. Let daar bij het maken van je keuze op en vergeet niet de landingen mee te nemen bij het maken van een berekening over de kosten. Kom gerust langs om je verder te informeren en bel even met 035-5771300 als het kan van te voren, zodat we tijd voor je kunnen maken.

Voor meer en uitgebreide informatie klik hier

 

 Dwarf logo

Dwarf Powered Motor Gliders

DWARF vliegschool is de school waar iedereen kan leren vliegen voor een aantrekkelijke prijs. Wij verzorgen uw gehele opleiding RPL met de aantekeningen TMG, MLA of SEP en additioneel PPL-SEP of PPL-TMG.

DWARF vliegschool is sinds 1989 gevestigd op het vliegveld van Hilversum en is een bij de overheid geregistreerde opleidingsinstelling. Onder leiding van Cees en Moniek verzorgen wij een gehele opleiding voor de brevetten PPL en RPL. Voor PPL verzorgen wij de aantekeningen SEP en TMG, dit geldt ook voor het RPL brevet met als toevoeging ook MLA.
Wij beschikken over een vloot van 11 vliegtuigen, d...ie allemaal beschikbaar zijn voor proefles, vliegles en verhuur. Met de centraal gelegen thuishaven vliegveld Hilversum is heel het land perfect bereikbaar. Maar ook het buitenland: Dit kan individueel of in groepsvorm zoals met jaarlijks terugkerende vliegkampen naar Tsjechië, Engeland, Duitsland, etc.
Kom gerust langs voor informatie of een proefles of bel 035-5772120. Een proefles kan al vanaf €70,- incl. btw!!!

 

Peetair logo

 

Peetair

Verhuur, opleiding en introductievluchten op de PH-1133 Super Dimona HK36 TC vanaf Vliegveld Hilversum. 365 Dagen per jaar.

Peetair is een kleine maar volwaardige geregistreerde opleidingsinstelling voor PPL/RPL (TMG) en beschikt over een prachtige Super Dimona Touring Motor Glider welke alle dagen van de week beschikbaar staat voor verhuur en opleiding mits het weer dit toelaat.

Vliegen op een moderne tweezitter, veilig en betrouwbaar. Zweven in de thermiek zonder motor. Even naar Texel op en neer of tochtjes maken naar het buitenland.

Altijd al eens willen leren vliegen? Stap in onze motorzwever en u raakt vast meteen enthousiast over dit fijne vliegtuig en het fantastische uitzicht. Maak een afspraak voor een introductievlucht en ervaar waarom onze vliegers zo graag op deze Super Dimona vliegen.

ACHA logo ACHA logo Vliegschool Hilversum logo Vliegschool Hilversum logo Peetair logo Peetair logo Dwarf logo Dwarf logo Leren vliegen Leren vliegen
Eerste vliegles bij Vliegschool Hilversum
Towel TV - Je bent 16 en je wilt leren vliegen
Terug naar vorige pagina Delen op Facebook Tweeten op Twitter