ISACAR Rally 1979

De ISACAR Rally (Inter Service And Civil Air Rally) heeft in 1979 ook vliegveld Hilversum aangedaan. Er namen in deze editie van deze 2-jaarlijkse rally precies 100 vliegtuigen deel, dat was toen een record. In ieder vliegtuig een piloot en een navigator die een soort puzzeltocht in de lucht goed moesten afronden met een doellanding.

Er deden in 1979 beroemde deelnemers mee: Prins Bernhard, Prins Carlos Hugo, mr. Pieter van Vollenhoven, Martin Schröder (president directeur van Martinair) en Frits Philips. Hiernaast de deelnemerslijst, waarop onder nummer 61 ook deelnemer "K.L.M. Konings" staat. Benieuwd wie dat is geweest!

In 2012 vond de Rally jammergenoeg voor de laatste keer plaats, op 2 juni vanaf vliegbasis Leeuwarden. De luchtrally werd sinds 1969 elke twee jaar georganiseerd als een sportieve ontmoeting tussen luchtvarenden in Nederland, maar de organisatie heeft besloten er na 43 jaar een punt achter te zetten. De laatste ISACAR Rally kreeg de titel ‘Mission accomplished’.“Het initiatief om de diverse disciplines binnen de luchtvaart van tijd tot tijd bij elkaar te brengen middels een sportief treffen is vele jaren lang functioneel geweest. De geweldige inzet van onze militaire vliegers vind nu voor een belangrijk deel plaats in buitenland en het spectrum van diverse luchtvaartactiviteiten is totaal veranderd”, stelt het ISACAR Comité, dat mede op basis van een enquête onder de deelnemers besloten heeft er een punt achter te zetten.

ISACAR Rally 1979 Gooi en Eemlander ISACAR Rally 1979 Gooi en Eemlander ISACAR Rally 1979 deelnemers blz 1 van 2 ISACAR Rally 1979 deelnemers blz 1 van 2 ISACAR Rally 1979 deelnemers blz 2 van 2 ISACAR Rally 1979 deelnemers blz 2 van 2 PH-MBW Fuji FA200 laatste vlucht ZKH Prins Bernhard PH-MBW Fuji FA200 laatste vlucht ZKH Prins Bernhard ISACAR Rally ISACAR Rally
Terug naar vorige pagina Delen op Facebook Tweeten op Twitter