Nationale Luchtvaartschool

De NLS is de oudste luchtvaartopleider van Nederland. De geschiedenis ervan gaat terug tot 1927 toen de Nationale Luchtvaartschool (NLS) werd opgericht. Sindsdien is de NLS niet meer weg te denken als professioneel luchtvaartopleider.

De NLS wordt in 1968 onderdeel van de Schreiner Aviation Group en strijkt vervolgens neer op vliegveld Zestienhoven bij Rotterdam. Tien jaar later verhuist de opleiding naar Maastricht-Aachen Airport waar vanaf dat moment de opleiding tot verkeersvlieger plaatsvindt.

De Nationale Luchtvaartschool is ook op vliegveld Hilversum actief geweest met de types Tiger Moth, Piper Cub, Piper Cherokee. Hiernaast een foto van Pieter van Vollenhoven die les krijgt van instructeur P. Wesselius in een Super Cub.

In 2001 wordt de VFR-fase van de praktijktraining naar Portugal verplaatst, waar de NLS een nieuwe school, de Aeronautical Academy Evora (AAE), heeft opgezet. Kort daarna neemt CAE de trainingsdivisie van de Schreiner Aviation Group over. CAE staat voor Canadian Aviation Electronics, zij is onder andere wereldleider in simulatortechniek en luchtvaarttrainingen. Op dat moment is de NLS de enige vliegschool binnen CAE. In 2004 wordt ook de IFR-fase naar Portugal verplaatst en vervolgens verhuist de NLS in 2006 van Maastricht-Aachen Airport naar haar huidige locatie in Hoofddorp. Vanaf dat moment wordt gestalte gegeven aan het concept van de CAE Global Academy. Er worden nieuwe vliegscholen opgezet en er worden vliegscholen overgenomen. Sinds 2010 wordt er ook vanaf ‘Falcon Field’ in Phoenix (Az) in Amerika getraind. In 2012 wordt Oxford Aviation Training door CAE overgenomen waardoor het grootste netwerk van vliegscholen ter wereld is ontstaan. Dit netwerk telt momenteel twaalf vliegscholen wereldwijd.

NLS Tiger Moth NLS Tiger Moth NLS Helicopter NLS Helicopter NLS NLS NLS NLS Nationale Luchtvaartschool Nationale Luchtvaartschool NLS sticker NLS sticker
Terug naar vorige pagina Delen op Facebook Tweeten op Twitter