Expositie in centrum Hilversum

In 1955 werden twee vliegtuigen van de Koninklijke Luchtmacht ten toon gesteld in het centrum van Hilversum. Om precies te zijn op de Langestraat, hoek Neuweg, nabij de Ruitersweg. Nu staat daar een flat. Het was een blikvanger voor de Milva-Luva-tentoonstelling (bron: De Gooi- en Eemlander van 6 augustus 1955).

De B-55 is een AT-16ND Harvard IIB en werd januari 1952 buiten dienst gesteld. Daarna is deze kist gebruikt voor ... tentoonstellingen.

De DU-11 is een Republic F-84G Thunderjet. Registratie is K-132 en is maar kort operationeel bij de KLu geweest. Van december 1952 tot en met juli 1954.

Een Republic F-84G Thunderjet van de Nederlandse Luchtmacht (KLU) met registratie K-171 (DU-24) is nu nog te zien in het Militaire Luchtvaart Museum in Soesterberg. Ook is daar een Harvard te bewonderen.

Let op: Het Militaire Luchtvaart Museum in Soesterberg en het Legermuseum in Delft worden samengevoegd tot het nieuwe Nationaal Militair Museum (NMM). Dit museum wordt gebouwd op de voormalige vliegbasis Soesterberg en gaat in het najaar van 2014 open. Het verhuizen van de gehele collectie en het voorbereiden van het nieuwe museum vergt veel tijd. Het museum is dan ook vanaf 1 juli 2013 dicht om deze operatie uit te kunnen voeren.

Foto via Kees van Aggelen.

Harvard en Thunderjet in Hilversum Harvard en Thunderjet in Hilversum Republic F84-G Thunderjet Republic F84-G Thunderjet Noorduyn AT-16ND Harvard IIB Noorduyn AT-16ND Harvard IIB
Terug naar vorige pagina Delen op Facebook Tweeten op Twitter