Photoshoot Cessna 140 "sittin pretty"

27 juli 2014

Op de cover van de AOPA Pilots & Planes van juli/augustus staat de Cessna 140 "sittin pretty" te glimmen van plezier!

Op verzoek van de redactie van AOPA Pilots & Planes hebben we een photoshoot op Vliegveld Hilversum gedaan. Starring Fenneke en Christian Cocheret met hun zoontje Ruben. Christian is (onder meer) flight instructor bij Dwarf powered gliders. Het thema was "USA in de vijftiger jaren".

Jan van Swinderen was direct bereid om zijn Cessna 140 uit 1948 als fotomodel mee te laten werken. Deze prachtige zilveren kist heeft "sittin pretty" op de neus staan. Het glimmende metaal vraagt wel onderhoud; ongeveer 2 keer per jaar kost het twee mandagen poetsen met Autoglym polish en héél veel poetskatoen.

De 2-persoons Cessna vliegt vanaf Vliegveld Hilversum onder Amerikaanse registratie, N3651V, en heeft in 2012 een prijs gewonnen als Best Classic Cessna op de meeting van de Internationale Cessna 120-140 Association in Wershofen (EDRV) in de Eifel!

AOPA staat voor Aircraft Owners & Pilots Association; wereldwijd de grootste club van piloten en vliegtuigeigenaren, die de belangen van de General Aviation behartigt. Word lid en u ontvangt het vliegtuigblad Pilots & Planes 8 keer per jaar.

Terug naar vorige pagina