Vliegen voor zieke en gehandicapte kinderen

26 juni 2014

Er is in Nederland een aantal organisaties in de kleine luchtvaart actief voor héél goede doelen; zieke of gehandicapte kinderen en volwassenen een onvergetelijke luchtdoop te bezorgen!

In Mijdrecht heeft de opbrengst van een concert van het Jostiband Orkest mogelijk gemaakt dat we op zaterdag 21 juni jl. zeven chronisch zieke kinderen uit de Ronde Venen konden uitnodigen voor een rondvlucht boven hun huis in Mijdrecht of Wilnis. Via huisartsen en scholen werden de kandidaatjes geselecteerd. De luchtverkeersleiding van Schiphol had speciaal toestemming gegeven om veilig een stukje de "control zone" van Schiphol in te vliegen met onze Piper en 2 Cessna's.

Er zijn veel meer inititatieven met soortgelijke doelen die vanaf Vliegveld Hilversum worden georganiseerd:

Enkele leden van de Aeroclub Hilversum Amsterdam (ACHA) hebben in 1994 het initiatief genomen iets te organiseren voor de omgeving van het vliegveld Hilversum. Onder de naam WINGS FOR ALL ontvangen zij sindsdien elk jaar zo’n 100 tot 120 gehandicapte kinderen en volwassenen. Inmiddels is het evenement zo populair geworden dat vliegers uit geheel Nederland naar Hilversum komen om mee te doen aan dit festijn. Het is dan ook geweldig leuk om onze mooie hobby te delen met onze gasten, hun glimmende ogen na de landing zijn onze beloning! Ook in september 2014 is er weer een editie van Wings for All.

Ook is er de landelijke Stichting Hoogvliegers. Zij laten zieke of gehandicapte kinderen (6 tot en met 17 jaar) een bijzonder en onvergetelijk avontuur beleven. Zelf een vliegtuig besturen! Een dag zonder zorgen, zonder ziekte of handicap, een dag waar ze boven zichzelf uitstijgen en meer dan bijzonder zijn, een dag die ze nooit meer vergeten. In de afgelopen 6 jaren vlogen er meer dan 6.200 kinderen. In 2014 vliegen er meer dan 1.000 kinderen. Het is ongelofelijk wat vrijwilligers van Stichting Hoogvliegers voor elkaar krijgen. Zij vliegen met kinderen, het hele jaar door, en vanaf elk vliegveld in Nederland. Piloten, veelal beroepsvliegers, stellen hun vrije tijd, helikopter en vliegtuig daarvoor beschikbaar. Meer dan 15 maal per jaar is er een Grote Hoogvliegersdag, waar we er met veel kinderen tegelijkertijd een leuke dag van maken. Op het vliegveld beleven ze met brandweer, politie, stoere vrachtwagens, auto's en vooral helikopters en vliegtuigen een geweldig avontuur.

Vrijwilligers en sponsors zijn altijd welkom!

Terug naar vorige pagina