G-ATYS, A Very Special Visitor

18 april 2014

Op 17 april 2014 heeft er een wel hele speciale bezoeker op Vliegveld Hilversum overnacht; Andy Hardy in de G-ATYS, zijn Piper PA28-180 Cherokee C uit 1966 waarmee hij naar Australie gevlogen is.

Andy Hardy is in 2013 met zijn co-piloot Sam Kidd in 7 weken van London naar Sydney gevlogen. Met bijna dezelfde route als de DC-2 Uiver in de London - Melbourne race in 1934.

Andy en Sam hebben, mede door vele sponsors, € 25.000 euro voor het goede doel Oxfam geworven. De naam van zijn missie was "Cherokee Challenge Flight - London to Sydney the Slow Way".

Andy is geboren in Australie waar zijn moeder nog woont, maar hij woont zelf al heel lang in Engeland.

De Piper Cherokee is uit 1966, dus bijna 50 jaar oud, en is in zéér goede conditie. Dat moest ook wel want er is veel gevlogen over woestijnen en water.

Andy en Sam hebben op Facebook verslag gedaan van hun wereldreis over de halve aarde. 

Welke privé piloot heeft er nou Dubai, Riyad, Alice Springs of Ayers Rock, of een vlucht van 7,5 uur (dankzij de long range tank) in zijn logboekje staan?

De G-ATYS is trouwens terug gekomen in een zeecontainer naar Odense in Denemarken. Vliegveld Hilversum was de laatste tussenstop richting Wycomb, Engeland.

Terug naar vorige pagina